Webshop-order-integratie met Bumbal en Exact Online

Webshop-order-integratie met Bumbal en Exact Online

Bedrijf

Bamboo Import Europe is een van de grootste bamboe-leveranciers en -importeurs van Europa. Dankzij hun netwerk in Midden- en Zuid-Amerika kunnen ze rechtstreeks bij de bron verkopen, zonder dat er tussenpersonen aan te pas komen. De klant is daardoor veel voordeliger uit. Bovendien krijgen de boeren en ambachtslieden zo ver boven de marktprijs betaald, ze krijgen dus eerlijke prijs voor hun bamboe.

Gevraagd

Bamboo Import Europe maakt gebruik van een webshop gebaseerd op OpenCart. Deze hebben wij al in 2016 voor gekoppeld aan Exact Online, voor een wederzijdse synchronisatie van de producten, actuele prijzen, statusupdates per order, pakbonnen en klantgegevens. Dat nam hen veel handmatig overtypwerk uit handen. Bovendien konden zo ook verschillende logistieke processen geautomatiseerd worden. Eind 2019 vroegen ze ons om belangrijke nieuwe stappen te realiseren voor de automatisering en het beheer van de logistieke afwikkeling.

Ontwikkeld

We hebben de bestaande integratie van OpenCart en Exact Online als basis genomen, waar we vervolgens ook Bumbal aan gekoppeld hebben. We stelden dit softwarepakket voor omdat het bedrijven in staat stelt helder en overzichtelijk hun transport te organiseren. Door hier gebruik van te maken kan Bamboo Import Europe de busbezorgingen, vanaf hun eigen magazijn, zo efficiënt mogelijk inplannen.

Deze drie pakketten vormen de onderdelen van het ordersysteem en staan constant met elkaar in contact en gegevens worden alle drie kanten op gesynchroniseerd. Een andere belangrijke toevoeging is die van webhooks, deze geven direct een seintje bij een voorraad update of nieuwe verzending, waardoor de processen in Exact Online en Bumbal vrijwel direct gestart worden. De afwikkeling van de order gaat daardoor heel efficiënt: fijn voor de klant, maar ook fijn voor Bamboo Import zelf natuurlijk.

De uitgebreide update zorgt er onder meer voor dat bij de klant in checkout naast heldere transportkosten direct een voorkeursdatum van verzending kan opgeven. De order kan zo vanuit de backoffice op de juiste tijd logistiek klaar worden gezet  en komt vervolgens geautomatiseerd bij de vervoerder of in Bumbal terecht, die voorzien wordt van alle benodigde informatie om de bezorging in te plannen. Nadat de de order is ingepland wordt er vanuit Bumbal een seintje naar Exact Online gestuurd. Daarmee is de order het logistieke proces ingegaan. De verzending van de order van OpenCart via Exact Online is daarmee helemaal rond.

website https://www.bambooimport.com/ Tags

Contact

Heeft u een vraag, een opmerking, commentaar of een suggestie? Laat het ons weten. We horen graag uw mening en kijken met plezier of we iets voor u kunnen betekenen.

Via via kwam ik in contact met Pazion. Het zelf kunnen wijzigen van de website en het hebben van een goed en snel bereikbaar aanspreekpunt waren voor mij reden een hostingcontract af te sluiten met dit bureau.

HJ Bouwkundig Tekenbureau

Technisch tekenaar - Jan Hartman

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.
Lees ons Privacybeleid voor meer informatie.
Accepteren