Planningsapplicatie

Planningsapplicatie

Bedrijf

Alpa Totaal is een dynamisch bedrijf dat allerlei soorten glas- en aluminiumconstructies levert, aan zowel bedrijven als particulieren. De kwaliteit van het vakwerk is hoog, de prijs betaalbaar en de levertijd kort. Bovendien zijn de medewerkers altijd bereid om je gratis vakkundig advies te geven.

Gevraagd

Alpa Totaal heeft ons gevraagd om een planningsapplicatie, waarmee op eenvoudige manier monteurs ingepland kunnen worden.

Ontwikkeld

We hebben een online applicatie ontwikkeld, beveiligd met een login die de bedrijfsdata beschermt. Deze planningsapplicatie heeft twee modules. Met de eerste kunnen de monteurs beheerd en toegevoegd worden. Elk profiel staat op naam, is beveiligd met een wachtwoord, en is gekoppeld aan een e-mailadres om gemakkelijk contact op te nemen met de monteur in kwestie.

De tweede module is het weekoverzicht waaraan werkbonnen toegevoegd kunnen worden. Door een monteur naar de bon te slepen wordt hij daaraan gekoppeld. Indien er voor een klus meerdere dagen zijn ingepland, kan de werkbon gekopieerd worden naar andere datums. De werkbon heeft deze velden: 

  • werkbonnummer;
  • datum en duur;
  • locatie;
  • commentaar;
  • of er materiaal op kantoor opgehaald moet worden;
  • een optioneel commentaarveld dat door de monteur ingevuld kan worden.

In de applicatie kunnen monteurs gemakkelijk zien waar en wanneer ze aan een bepaalde klus moeten werken. De planners kunnen vervolgens een overzichtelijk totaaloverzicht opvragen van wie waaraan werkt of heeft gewerkt.

Doorontwikkeld
Door de groei van Alpa Totaal, waardoor er meer monteurs en ook busjes moeten worden ingepland, hebben we de applicatie een update gegeven. We hebben nu een extra laag toegevoegd in de planning, een mooie ‘resource’ view weergave.  Op verzoek is het zo een horizontaal planbord geworden. Hierin zijn nog overzichtelijker alle projecten te zien en kunnen de juiste monteurs worden ingedeeld. Maar daarnaast zijn nu ook de verschillende vervoermiddelen in de planning meegenomen.

De monteurs kunnen zien waarvoor ze de komende week worden ingezet. De geautoriseerde mensen binnen Alpa Totaal kunnen de planning verder vooruit indelen en bijhouden. De indeling kan daarbij nu beter worden overzien en ze weten nu dus vooraf waar de planning aandacht vereist. Aangezien er soms planningen worden omgegooid en extra klussen worden toegevoegd, kunnen nog steeds heel eenvoudig wijzigingen worden aangebracht in het systeem door middel van drag-and-drop. 

website alpatotaal.nl Tags

Contact

Heeft u een vraag, een opmerking, commentaar of een suggestie? Laat het ons weten. We horen graag uw mening en kijken met plezier of we iets voor u kunnen betekenen.

Wij werken veel makkelijker en efficiënter met het systeem dat door Pazion is ontwikkeld. Van een stand-alonesysteem zijn we overgestapt naar een ordersysteem dat helemaal online draait. Ik kan nu vanaf iedere locatie en apparaat mijn orders invoeren en doorsturen. De rapportage is zeer duidelijk, dus we weten op ieder moment hoe we ervoor staan.

The Agency

Erik Jan van Gestel, eigenaar The Agency

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.
Lees ons Privacybeleid voor meer informatie.
Accepteren