Applicatie voor digitale ledenpassen

Applicatie voor digitale ledenpassen

Bedrijf

Media Point is een producent op gebied van allerlei soorten communicatiemiddelen: van papieren drukwerk tot biologisch afbreekbare passen. Ook kunnen klanten hier terecht voor (web)design.

Gevraagd

Media Point maakt dus zelf mooie fysieke passen, maar voor digitale ledenpassen schakelden ze onze hulp in. Er moest een digitale omgeving komen, met inlog voor elke gebruiker, waarin die passen aangemaakt en aangepast konden worden.

Ontwikkeld

Op basis van de wensen van Media Point, hebben we een omgeving gebouwd voor deze digitale ledenpassen. Om deze goed te laten functioneren en ons ervan te verzekeren dat deze aan de eisen voldoet, hebben we eerst de wireframes gemaakt. Dit is de verzameling van alle schermen die nodig zijn, die overigens nog niet gebruikt kunnen worden. Het design, waaronder alle knoppen, is daar al wel op te zien.

Vervolgens hebben we samen de user stories gemaakt: een overzicht van welke gebruiker welke functionaliteiten wil en moet gebruiken. Er zijn twee soorten gebruikers: de gewone (Media Point leden) en de beheerder (iemand van Media Point zelf). Leden willen zich bijvoorbeeld online kunnen registreren, waarvoor we een autorisatie-mogelijkheid hebben ontwikkeld. Ook moet de pas mobiel geopend kunnen worden, zodat die ter plekke gebruikt kan worden. De beheerder daarentegen heeft extra functionaliteiten nodig zoals het aanmaken en bewerken van accounts en ledeninformatie.

Zodra de user stories en wireframes akkoord waren, hebben we de daadwerkelijke schermen gebouwd. Natuurlijk hebben we ervoor gezorgd dat alle gevraagde functionaliteiten goed werken en de schermen met elkaar in verbinding staan.

De digitale omgeving is een PWA (progressive web app) geworden: een applicatie die eruitziet als een website, maar tegelijkertijd de mogelijkheden van een app gebruikt. Zo kan de omgeving via een snelkoppeling toegevoegd worden aan het home-scherm van de gebruiker.

Tot slot: aangezien er sprake is van gebruikersdata, moet deze natuurlijk veilig bewaard worden. Daarom hebben we voor encryptie van gevoelige data gezorgd. Hierdoor is de PWA ook helemaal AVG-proof.

website https://www.mediapoint.nl/ Tags

Contact

Heeft u een vraag, een opmerking, commentaar of een suggestie? Laat het ons weten. We horen graag uw mening en kijken met plezier of we iets voor u kunnen betekenen.

Pazion bouwt en verzorgt de websites en hosting van onze diverse merken. Een stabiel en betrouwbaar bedrijf waar ze altijd de tijd nemen voor onze vragen.

Kubus Sports

Internet marketeer - Marielle van de Munt

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.
Lees ons Privacybeleid voor meer informatie.
Accepteren