Uurrapportages en installatiebeheer

Uurrapportages en installatiebeheer

Bedrijf

AA Installatie Groep is een bijzonder ervaren dienstverlener op gebied van techniek met in totaal meer dan veertig jaar ervaring. Het gerenommeerde bedrijf beschikt hierdoor over een schat aan vakkennis over onder meer installatiewerk, onderhoud en verhuur. Tegelijkertijd heeft AA Installatie Groep de ogen gericht op de toekomst: hoe kunnen de werkzaamheden efficiënter ingericht worden, hoe kunnen klanten het beste geholpen worden, hoe kan de scherpst mogelijke offerte afgegeven worden?

Gevraagd

Pazion en AA Installatie Groep hebben vaker samengewerkt. In het verleden ging dat onder meer om de doorontwikkeling van een keur aan functionaliteiten voor de CRM-applicatie. Dit was gericht op het zo efficiënt mogelijk inrichten van allerhande taken, waaronder de urenregistratie door de monteurs.

Op basis van deze samenwerking is ons gevraagd om twee andere aspecten van de bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen: rapportages over gewerkte uren, en installatiebeheer.

De gewenste rapportagemogelijkheden zijn bedoeld om het verschil in kaart te brengen tussen de geplande en de daadwerkelijk gewerkte uren. In andere woorden: meer inzicht in budgetbewaking.

Het installatiebeheer heeft betrekking op onderhoud. Door in kaart te brengen welke klanten welke componenten in huis hebben en wanneer die aan vervanging toe zijn, wordt duidelijk bij wie wat (en wanneer) vervangen moet worden. Denk dan aan zaken als airconditioning, sanitair en brandblussers, maar ook datanetwerken.

Ontwikkeld

Voor de rapportage van de gewerkte uren wordt gebruikgemaakt van data van zowel offertes, de werkbonnen – waarop staat wat wanneer gedaan moet worden – en de urenrapportage. Het verschil tussen de gewerkte uren en de geschatte tijd wordt automatisch berekend.

Wanneer duidelijk is bij wie welke – en hoeveel – componenten er vervangen moeten worden, kunnen de monteurs en andere professionals veel efficiënter ingepland worden. Ook wordt duidelijk hoeveel materialen en componenten er besteld moeten worden. Het kan immers voordelig zijn om materialen voor meerdere projecten in één keer in te slaan: bijvoorbeeld vanwege bulkvoordeel of efficiënter vervoer. Je zou het installatiebeheer daarom ook (een vorm van) bulkinkoopbeheer kunnen noemen.

AA Installatie Groep krijgt dankzij deze functionaliteiten veel beter inzicht in de prestaties van het team en de behoefte aan materialen. Daarbij komt ook data-analyse kijken. Er zijn immers gedetailleerde gegevens beschikbaar over hoeveel uur elk project heeft gekost. Vraagt een klant om een nieuw kantoorpand? Dan kan er op basis van data over vergelijkbare projecten een veel betere inschatting gegeven worden van de kosten. Dit is een waardevolle toevoeging aan het aanbestedingsproces. AA Installatie Groep kan dankzij data namelijk veel scherpere offertes afgeven.

website https://www.aatech.nl/ Tags

Contact

Heeft u een vraag, een opmerking, commentaar of een suggestie? Laat het ons weten. We horen graag uw mening en kijken met plezier of we iets voor u kunnen betekenen.

Na goed overleg een app laten maken voor de planning. Pazion helpt meedenken en heeft de app keurig op tijd opgeleverd.

AlpaTotaal

Paul Methorst, algemeen directeur Alpa Totaal

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.
Lees ons Privacybeleid voor meer informatie.
Accepteren