Orderportaal met catalogusfunctie

Orderportaal met catalogusfunctie

Bedrijf

Voor milieuvriendelijke zonnebrillen kun je terecht bij Dick Moby. Deze organisatie recyclet plastic om brillen te maken die niet alleen modieus zijn, maar óók biologisch afbreekbaar. Dick Moby is bovendien een actieve partij in de strijd tegen vervuiling door plastic.

Gevraagd

Dick Moby wilde een B2B-orderportaal, om het andere bedrijven makkelijker te maken om bij hen te bestellen. Ook werd gevraagd om een overzichtelijke, aantrekkelijke catalogusfunctie om de producten te presenteren. Het portaal moest bovendien gebruiksvriendelijk zijn voor zowel de klanten als Dick Moby zelf, en beide partijen van de relevante informatie voorzien.

Ontwikkeld

Het portaal hebben we gebouwd als een PWA. De gebruiksvriendelijkheid daarvan wordt op verschillende manieren gewaarborgd. Allereerst is deze webapp responsief, dus bruikbaar op zowel een PC als een mobiel apparaat. Bovendien beschikt de webapplicatie over een offline-modus: wanneer er geen internetverbinding is, wordt de bestelling alsnog opgeslagen. Die kan dan op een later moment worden afgerond. Zo gaan er geen potentiële orders verloren.

Klanten krijgen een login die eerst geautoriseerd wordt, alvorens ze toegang krijgen tot het portaal. Vanuit hun eigen profiel kunnen ze hun orders beheren en hun bestelstatus zien. Ook zijn de facturen centraal terug te vinden.

Om de gevraagde catalogus zo visueel krachtig mogelijk te maken, hebben we voorgesteld om de webapp met Vue.js te bouwen. Dat is een framework dat voor een fijne look & feel voor apps zorgt, die tegelijkertijd razendsnel geladen kunnen worden – wel zo gebruiksvriendelijk. Andere bedrijven kunnen in deze catalogus bladeren en gericht zoeken. Vanuit Dick Moby zelf kunnen de producten beheerd worden.

Het portaal is gekoppeld aan Exact Online, om de boekhouding te kunnen automatiseren. Deze koppeling zorgt er ook voor dat de fulfilment geautomatiseerd wordt. Mocht een product niet op voorraad zijn, dan wordt er een backorder aangemaakt, voor een levering op een later moment. De klant wordt hiervan op de hoogte gesteld. Orderdata kunnen indien gewenst worden geëxporteerd.
Tot slot hebben we het portaal voorzien van een rapportagemodule, dat in verschillende varianten zowel door Dick Moby gebruikt kan worden als zijn sales agents. Elk uiteraard met hun eigen overzichten en gegevens.

website dick-moby.com Tags

Contact

Heeft u een vraag, een opmerking, commentaar of een suggestie? Laat het ons weten. We horen graag uw mening en kijken met plezier of we iets voor u kunnen betekenen.

Pazion bouwt en verzorgt de websites en hosting van onze diverse merken. Een stabiel en betrouwbaar bedrijf waar ze altijd de tijd nemen voor onze vragen.

Kubus Sports

Internet marketeer - Marielle van de Munt

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.
Lees ons Privacybeleid voor meer informatie.
Accepteren