Multisite met XML-koppeling

Multisite met XML-koppeling

Bedrijf

Koop van der Wal is een van de marktleiders op gebied van de handel in tractoren. Het familiebedrijf bestaat al ruim zestig jaar en is in de loop der jaren enorm gegroeid. Het bedrijf verkoopt naast tractoren ook afzonderlijke onderdelen voor tractoren, zowel nieuw als gebruikt. Verder behoren tot het assortiment ook diverse machines die in combinatie met een tractor gebruikt kunnen worden, bijvoorbeeld om het land te ploegen.

Gevraagd

Koop van der Wal vroeg ons om een toekomstbestendige website te bouwen. De belangrijkste eigenschap moest een catalogusfunctie worden waarmee je eenvoudig kunt zoeken. De functie moest functioneren op basis van een gebruiksvriendelijk CMS. Omdat het bedrijf verschillende soorten producten verkoopt, was het van belang dat er verschillende sites zouden komen. Die moesten uiteraard wel allemaal een centraal ordersysteem gekoppeld worden zodat boekhouding en voorraadbeheer niet gefragmenteerd zouden raken.
 
Ook vroeg Koop van der Wal om een koppeling met Hexon, een softwarepakket voor bedrijven in de autobranche. Door middel van die koppeling kunnen nieuwe producten aan de website toegevoegd worden. Die kunnen via het CMS aangepast en beheerd worden.
 
Tot slot werd gevraagd om een modern design met een aantal herkenbare navigatie-elementen en een slider, voor een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk uiterlijk.

Ontwikkeld

We hebben een site gebouwd op basis van OpenCart, een webshop waarvan de gevraagde catalogusfunctie en alom aanwezige extensie hun nut al ruimschoots hebben bewezen. Nieuwe pagina’s en content kunnen met OpenCart gemakkelijk online gezet worden. Bovendien zijn de site en de content goed gestructureerd, wat de vindbaarheid door zoekmachines – en dus voor klanten – natuurlijk vergroot.
 
Voor de koppeling met de Hexon-database is gekozen voor ordersysteem dat de producten vanuit een XML-formaat eenvoudig doorstuurt naar de (OpenCart-)website. Wijzingen kunnen centraal doorgevoerd worden vanuit het CMS. Ook is er de mogelijkheid om producten uit te lichten. Denk aan het plaatsen van nieuwe tractoren op de voorpagina, zodat ze gelijk opvallen als je de site bezoekt. De producten worden voorzien van de relevante informatie, zoals merk en prijs, en van meerdere afbeeldingen. Die geven de (potentiële) klant een goede visuele indruk.
 
De klantgegevens worden uiteraard beschermd. Ook de andere maatregelen om websites te beveiligen zijn in acht genomen.
 
Om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten, functioneren de site en de webshops op de meest gebruikte browsers. Ook is de site touchscreenvriendelijk. De uitklapmenu’s werken dus ook goed op tablets en smartphones. Het wordt (potentiële) klanten dus zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om door de site en de producten te navigeren.

website koopvanderwal.com Tags

Contact

Heeft u een vraag, een opmerking, commentaar of een suggestie? Laat het ons weten. We horen graag uw mening en kijken met plezier of we iets voor u kunnen betekenen.
 

Pazion levert uitstekend maatwerk en het is al jaren zeer prettig samenwerken met deze betrouwbare partner.

UpperGraphics

Designer - Gijs van Hal

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies.
Lees ons Privacybeleid voor meer informatie.
Accepteren