Doorontwikkelde SaaS-applicatie

Doorontwikkelde SaaS-applicatie

Bedrijf

Wanneer je auto naar één kant begint te trekken, is er waarschijnlijk iets aan de hand met de wieluitlijning. Koch Wieluitlijning distribueert systemen aan garages om dat euvel te verhelpen. Het bedrijf is de Nederlandse vertegenwoordiger van het Duitse Koch Achsmessanlagen. Dat is de producent van zowel meet- als uitlijnsystemen, voor elk onderstel: van personenauto tot vrachtwagen. Deze producten worden door menige garage gebruikt. Het Duitse bedrijf bestaat al ruim vijfenzestig jaar en gaat ondertussen nog altijd met zijn tijd mee. In 1952 begon het allemaal met een mechanisch uitlijnsysteem, maar inmiddels wordt er gewerkt met lasermeetkoppen en digitale meetmethodes.

Gevraagd

Vanwege een naderende deadline moest de gevraagde webapp in korte tijd afgerond en uitgebreid worden: in twee maanden om precies te zijn. De eerste werkende versie moest op 1 april opgeleverd worden. Belangrijk was dat de app de monteur helpt bij het meten. Het gebruik van de app moest mogelijk worden door licenties, die gemakkelijk aan klanten verstrekt konden worden. Pazion moest in korte tijd de code van de vorige ontwikkelpartij ‘uitpluizen’ om niet alleen de app af te ronden, maar ook om Koch te adviseren over het traject en extra functionaliteiten. Ook moest er een manier worden gevonden om de app te laten functioneren in garages waar geen of matig internet is.

Ontwikkeld

De uitlijningsapp is doorontwikkeld en afgerond. Binnen twee maanden werd de eerste werkende versie opgeleverd, die zowel op de desktop als op een mobiel apparaat gebruikt kan worden. De app is gekoppeld aan de API van de database van HaynesPro, waar gegevens over auto’s vandaan worden gehaald. Op basis van het kenteken wordt het model auto opgevraagd, waarna de wielophanging of het onderstel in kwestie geselecteerd kan wordt. Vervolgens worden de gedetailleerde data over de juiste wielbasis en -hoeken uit de database opgehaald. Die kun je zien als een soort advies aan de monteur. Op basis daarvan weet hij hoe hij de wielen van de auto die voor hem staat precíés moet uitlijnen, waardoor hij zo efficiënt mogelijk aan het werk kan. Ook is er een offline desktopversie ontwikkeld voor garages waarin geen of slecht internet is.
 
Koch kan een pdf met een licentie aanmaken, maar klanten kunnen ook direct via de Kochwebshop zelf een eenmalige licentie kopen. Om gebruik te maken van HaynesPro moet een maandabonnement afgesloten worden. Dat is gerealiseerd door een combinatie van WooCommerce subscriptions en paymentprovider Buckaroo.

Door de online applicatie van een eigen API te voorzien kunnen relevante data daaruit gedeeld worden met de webshop.
 

Techniek

-De app wordt in de cloud gehost
-Electron.js voor offline desktopversie
-Angular 7
-Zend Framework 3
-PHP 7
-OAuth 2

website koch-wieluitlijning.nl

Bel vrijblijvend op 026-3020038

Of vul je telefoonnummer in en wij bellen jou!


Contact

Heeft u een vraag, een opmerking, commentaar of een suggestie? Laat het ons weten. We horen graag uw mening en kijken met plezier of we iets voor u kunnen betekenen.

Het geleverde maatwerk ziet er erg goed uit! Het werkt precies zoals wij het voor ogen hadden. We zijn hier heel blij mee. Ook de gevraagde import/export functie ziet er goed en overzichtelijk uit.

Orion B.V.

Tino de Jong

Om deze website goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Lees ons Privacybeleid voor meer informatie.
Accepteren